The Chantilly Residence

Los Angeles, CA

The Chantilly Residence was a complete ‪‎landscape‬ ‪‎design‬ makeover where we took a long, empty back yard and turned it into a modern and serene oasis. We were able to create a more spacious entertainment area by adding retaining walls on either side of the pathways leading to the fire pit. Instead of adding fencing we used green shrubs to act as a barrier at the edge of the retaining walls which allow the homeowners to overlook the neighboring landscapes, giving the illusion of an extended back yard space. This ‪water conscious‬ yard features ground coverings consisting of pea gravel, river rock, and a modern concrete grid carpeted with stonecrop.Other features include “Rubik’s Cube” planters covered in various succulents, a gentle bubbling water feature with natural volcanic rock placed at the corner, a u-shaped barbeque area with polished concrete counters and stainless steel grill and refrigerator, and a seating area consisting of a collection of different sculptural concrete benches. The main focal point of the back yard is the impressive fire feature, made of corten steel, a corrosion resistant steel which left uncoated develops an outer layer patina that protects the steel from additional corrosion, and filled with black sand with fire that penetrates through for both lighting and heat.

Site Links


 

    Landscape    

Water Feature

Architecture

Team

Contact


Find Us